Het klinkt zo eenvoudig: ‘Wij nemen uw zorg(en) uit handen’. De kunst is om het waar te maken. Pleijsier Bouw en Onderhoud ontzorgt, zodat u zich volledig op uw corebusiness kunt richten. Dit alles met een flinke dosis lef, motivatie en vakkundigheid.

Doen wat we zeggen en vooral zeggen wat we doen.  In Pleijsier vindt u een no-nonsense partner die niet alleen betrouwbaar is, maar waar aandacht en betrokkenheid recht uit het hart komen.

Onze opdrachtgever staat altijd op 1.

 

Onze service en diensten worden continu bijgesteld en aangescherpt. Zo bieden wij onze diensten aan op de zakelijke markt, verzorgen wij projectcoördinatie en doen wij utiliteitsbouw voor commerciële en niet-commerciële opdrachtgevers, zoals gemeentes, overheden, scholen, winkelcentra en automotive. Als leerbedrijf delen wij deze kennis ook graag met de volgende generaties.

 

Betrouwbaar

Kwaliteit kun je leveren, betrouwbaar moet je zijn. Dat zit als kernwaarde vastgetimmerd in onze bedrijfsvoering. Tijd is tijd, afspraak is afspraak. Zo blijven wij met beide benen op de grond en weten opdrachtgevers dat zij op ons kunnen blijven bouwen. Het lijkt vanzelfsprekend. Voor ons is het dat ook.

Betrokken

Het klinkt zo eenvoudig: ‘Wij nemen uw zorg(en) uit handen’. De kunst is om het waar te maken. Ons dynamische team bestaat uit mensen-mensen die in verbinding staan met opdrachtgevers en hierbij een proactieve houding innemen. Blijven aanscherpen. Van begin tot eind. Samen.

Klantgericht

In ons vindt u een nuchtere partner. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw, onderhoud of renovatie, ons team is in staat om de opdrachtgever en zijn corebusiness centraal te stellen. Zowel op het bouwproject als vanuit ons kantoor zoeken wij naar de beste oplossingen en stralen wij vertrouwen uit.

Duurzaamheid

Het (ver)bouwen en transformeren van bestaande en nieuwe gebouwen naar de duurzame standaard van deze tijd. Dit in combinatie met het realiseren van duurzame installaties, een energiezuinig binnenklimaat en een volledig gasloos pand, geeft ons energie! Maar de bouwsector gebruikt ook veel energie. Daarom werken wij aan energiebesparing en energieopwekking door slimme logistiek en bewuste bouwprojectinrichting.

Voor ons is duurzaamheid echter meer dan goed milieubeheer en zorgvuldige omgang met grondstoffen. Ook de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, ketenpartners en omwonenden van bouwprojecten vallen eronder. Daarom spelen veiligheid en goede arbeidsomstandigheden een belangrijke rol in onze bedrijfsvoering. Samen veilig thuis, dat is waar het om draait.

BREAAM en Frisse Scholen
BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. Met een duurzaam gebouw bespaar je op je operationele kosten, is er aandacht voor het binnenklimaat en is het gebouw bestendig tegen plotselinge gebeurtenissen. Pleijsier Bouw en Onderhoud biedt de mogelijkheid om ook uw gebouw te kronen met een BREAAM certificaat.

Een Frisse School is een schoolgebouw (basis- of voortgezet onderwijs) met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. In een Frisse School is aandacht voor energie, luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid. 

Ons project Theo Thijssenschool Amsterdam  is bekroond met een Frisse Scholen Certificaat Klasse B, de op een na hoogst mogelijke certificering binnen Frisse Scholen.

Onze mensen

Een winkelcentrum bouwen, een hotel transformeren; wat we doen maakt ons als bouwbedrijf misschien niet speciaal. En toch zijn we al bijna 25 jaar succesvol. Hoe we dat doen? Door vast te houden aan onze cultuur als familiebedrijf en aandacht te hebben voor elkaar.

Als Erkend Leerbedrijf hebben wij de eer om leerlingen en stagiaires van verschillende niveaus en scholen te mogen begeleiden. Onze Leermeesters stomen deze jonge vakmannen en vrouwen klaar voor een baan in de bouw d.m.v. coaching en training. Ze draaien mee op uitdagende projecten, zijn aanwezig tijdens (in)formele momenten en proosten met ons op het weekend tijdens de VrijMiBo.

En natuurlijk hopen we ook nog iets van hen te leren. Dat is iets moois doen met je vakmanschap!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen vergt continu aandacht. Daarom voeren wij in onze bedrijfsvoering dagelijks verbeteringen door op dit gebied en zetten wij ons in voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen een gelijke kans verdient.

Zo zijn wij trotse sponsor van Stichting Sampark, een organisatie die zich inzet voor de toekomst van arme kinderen en jongvolwassenen in India. Ook steunen wij Stichting Woord en Daad. Woord en Daad werkt wereldwijd in 22 landen, voor vele kwetsbare doelgroepen. Ook dragen wij de vrijwilligers uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis,

die vluchtelingen in de Poolse grensplaats Korczowa (hebben) opvangen, een warm hart toe. Sinds begin maart staat er een mobiele keuken bij een opvanglocatie waar iedere dag duizenden vluchtelingen arriveren. Bij aankomst krijgen zij een warme maaltijd aangeboden door de helpende handen uit Zwartewaterland. Ook onze collega Egbert Pleijsier is onderdeel van deze dappere groep mensen.

Toekomstbestendigheid van onze leefomgeving

Wij zetten ons op vele manieren in voor de toekomstbestendigheid van onze leefomgeving. Een zorgvuldige omgang met grondstoffen en het milieu speelt hierin een cruciale rol. Op de projecten en binnen ons bedrijfspand. Ons bedrijfspand is volledig voorzien van ledverlichting en is meer dan zelfvoorzienend door 480 zonnepanelen op het dak.

Wij participeren in het planten van bomen in het klimaatbestendige bos op de Hoge Veluwe en op Landgoed de Vos in Boerhaar. Waar mogelijk gebruiken wij duurzaam geproduceerde kwaliteitsmaterialen. Door te kiezen voor FSC-producten geven wij de boseigenaar de middelen om het bos duurzaam te beheren. Op dit moment worden testen gedaan met zonnepanelen op de schaftgelegenheid, om het stroomverbruik op de projecten te reduceren.

‘Pleijsier Bouw en Onderhoud heeft mij de kans gegeven om door te groeien van timmerman naar uitvoerder. Hierdoor kreeg ik de kans om mooie projecten te mogen begeleiden. 

Jan Beens

Uitvoerder