Interview met Maurice Hagen

Over: Maurice Hagen, 40 jaar, Werkvoorbereider bij Pleijsier Bouw en Onderhoud

Opgegroeid in een ‘bouwfamilie’ vol doe-het-zelfvers werd het reilen en zeilen van de bouwsector hem met de paplepel ingegoten. Hij noemt zichzelf nauwkeurig en doelgericht en vindt waardering en vertrouwen vanuit een werkgever erg belangrijk.

Thuis doen ze het liever zelf. Met zoveel bouwers in mijn omgeving is dat ook niet zo gek. Maurice: “Als kind groeide ik er mee op, ook bij opa en oma ging het vaak over bouw gerelateerde zaken.”

 

Met twee stukadoors, twee uitvoerders, een calculator, timmerman en ook nog twee monteurs installatietechniek in zijn familie was het enigszins te verwachten dat ook Maurice de bouw in zou gaan. “Met zoveel bouwers in je naaste omgeving rol je daar heel makkelijk in. Na mijn VBO / MAVO [niveau 4] opleiding heb ik gekozen voor de MBO Bouwkunde opleiding [niveau 4]. Later heb ik ook nog de cursussen BOB Werkorganisator B&U en BOB Allround Werkorganisator succesvol afgerond.

Ik ben gestart als werkvoorbereider bij Jansman Bouw, waar ik 11 jaar werkzaam ben geweest. Tijdens de financiële crisis heb ik ook nog 2 jaar bij Nikkels gewerkt en uiteindelijk ben ik tijdens diezelfde crisis in 2014 via Personeel Selectief bij Pleijsier Bouw en Onderhoud terecht gekomen. En nog steeds met veel plezier!”

 

Meer dan een werkvoorbereider

“Ik waardeer het dat Sjaak en Jan mij destijds in een ‘slechte’ periode hebben aangenomen. Mijn eerste project bij Pleijsier Bouw en Onderhoud was een project waarbij we na opdracht snel moesten starten en waarbij de meeste werkvoorbereiding [inkoop / tekeningcontrole] nog gedaan moest worden. Door extra inspanningen slaagden we erin om de achterstand in te halen en het project goed af te ronden. In deze periode kwam ik in dienst bij Pleijsier Bouw en Onderhoud.”

Maurice vindt een goede balans zijn tussen geven en nemen belangrijk. “Dan is het niet erg om af en toe wat extra te geven. De waardering is er en wordt ook naar mij uitgesproken – dat is prettig werken. Bij Pleijsier Bouw en Onderhoud ben ik meer dan alleen werkvoorbereider; ik regel alle facetten in de voorbereiding en geen dag is hetzelfde.”

 

Nauwkeurig en doelgericht

Maurice omschrijft zichzelf als nauwkeurig en doelgericht. “Je kunt geen half werk naar de bouw sturen. Ik hou ervan om zaken goed voor te bereiden, zodat er geen ruis op de lijn kan ontstaan. Ik probeer de gemaakte afspraken waar te maken in kwaliteit, tijd en geld, en ik houd oog en oor voor de corebusiness en wensen van de opdrachtgever. Ik hou van een uitdaging! Van de IJsseltoren in Zwolle tot het Belvoir Hotel in Nijmegen, een project loopt gesmeerd als het goed is voorbereid en iedereen de gemaakte afspraken nakomt.”

 

Flexibele werkweek

“Bij Pleijsier Bouw en Onderhoud krijg ik de vrijheid om mijn werkweek flexibel in te delen. Mijn vrouw werkt onregelmatig en met 2 kinderen is dit daarom een fijne bijkomstigheid. Ik werk van maandag tot en met donderdag. Het zijn soms lange dagen, maar voor mijn vaderschap vind ik het erg prettig. Soms begin ik ‘s ochtends wat later, omdat ik de kinderen naar school moet brengen, maar daarentegen ben ik wel vaak degene die als laatste afsluit op kantoor. Het valt of staat met goed vertrouwen tussen werkgever en werknemer.”

“Ook wordt er bij Pleijsier Bouw en Onderhoud echt aandacht besteed aan de mens. Niet alleen in de vorm van een sportabonnement en een ergonomisch verantwoorde werkomgeving, maar ook zie ik dat terug in de activiteiten die georganiseerd worden en de focus die ligt op veilig werken.”

 

“Bij Pleijsier Bouw en Onderhoud krijg ik de vrijheid om mijn werkweek flexibel in te delen”.